Friday, June 1, 2012

Speedy recovery

Last wednesday i visited Prof Hamid, utk check balik luka n plan for next action.appointment petang and terlambat plak sampai kt klinik.sampai2 dh ramai org tunggu..rupe2nye prof tak sampai lg.

almost 1 and half hour waited,baru nama saya dipanggil.terus prof nk check luka jahitan saya and nurse yg baik hati tuh tolong guntingkan benang yg ada.x sakit sangat.prof pun kate luka saya ok..xde nanah or watsoeva.lega..

then,cosultation session.macam biase la..motivation utk kurangkan berat badan.both tubes saya dah ok.saya bgtau prof yg saya mcm dah hilang selera..(yela..dah kena berpantang bagaikan).prof kate..maybe kesan bius.tp bagus la tuh!ade plak camtuh..hehehe.saya suka jumpa prof..dia ade sense of humor and fatherly sangat. dr, aimy pun best jugak..senang nk tanya ape2 yg saya x faham.

a'way prof asked us to try natural dlu with bantuan clomid utk 2 cycle.if tak berjaya pregnant jugak,after raya jumpa dia balik.saya pun ada minta prof extend cuti.prof siap tanya nk berapa lama..kalo blh nak sebulan!hihihi.but no..saya just mintak instead of sampai rabu,extend until friday.so monday saya blh masuk office.i'm sure my office-mate mesti surprised nanti sbb saya estimate saya akan MC sebulan.

i asked prof if i can start driving.dia kate boleh..nk start bersama ngan husband pun boleh!hihi.laporoskopi is not complicated as open up operation tuh.

saya balik disertai dengan supplements like habatuss sauda, fish oil and obimin

saya x ikut parents saya pulang ke kampung sbb rasa dah sihat sangat..blh lompat2 lg!:)
boleh temankan husband jugak..sian dia sorang2 kt cnih
makan pun dh tak pantang..except telur and seafood
selera makan dh kembali pada asal..risau dibuatnya
after operation arituh managed to reduce 300g within a week
jgn la naik mendadak balik since i'll be in clomid again...pheww!

till then..

daaa..

9 comments:

  1. tahniah..insyallah allah akan beri untuk kamu..berdoa ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank u mummy adam..insyaallah..mudah2an

      Delete
  2. Ramai pula yang buat D*C ni... Banyak blog TTC hari ni saya baca berkenaan ini... =) Take care dear ~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup2..betul.
      saya pun perasan dalam sebulan nih ramai betul geng TTC yg buat operation/DNC..

      Delete
  3. take care yer :) semoga cepat2 sembuh dan boleh berusaha kembali..chaiyokk

    ReplyDelete
  4. speedy recovery dear! i pun baru lepas buat lap utk buang cyst on my left ovary, and have PCOS gak. TTC for almost 3 years.. Take care ye.. - Syarina

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi syarina,
      me too..dah nak masuk tahun ke-3 nih.same2 la kite berusaha keras pasnih ye..

      Delete
  5. Salam..
    Jaga diri yer.. Insyaallah bila usaha dan doa seiring.. akan ada rEZEKi nanti---
    ChaiyOkkkkk............

    ReplyDelete